Uithoorn.info

Uithoorn.info: de online nieuwsplatform van en voor Uithoorn.

De Uithoornse lokale nieuwsplatform is in 2022 opgericht. Uithoorn.info is een onafhankelijke bron van nieuws en informatie voor alle ruim 30.000 inwoners van onze gemeente. We zijn er op vrijwel ieder apparaat: mobiel, tablet, Mac/PC, radio/televisie, plus vanzelfsprekend de sociale media zoals Facebook en Instagram.

Uithoorn.info heeft de ambitie een krachtige en verbindende rol te spelen in een lokaal medialandschap dat de laatste tientallen jaren helaas nogal is verschraald. Lokale journalistiek moet in staat zijn, de Uithoornse gemeenschap aan zich te binden en ook een positief kritisch volger en controleur te zijn van de plaatselijke politiek. Uit onderzoek blijkt ook dat de bewoners lokale informatie, het nieuws dat om de hoek ligt, buitengewoon belangrijk vinden.

Daarom zijn we als publieke lokale media-instelling voortdurend op zoek naar andere media- en maatschappelijke organisaties om mee samen te werken. Dat kan op redactionele (inhoudelijke) of op meer commerciële basis (advertenties, bartering, gebruik van studio’s en dergelijke).


uithoorn-banner-02uithoorn-banner 01In de loop van dit jaar gaat Uithoorn.info ook televisie maken en daarvoor treffen wij thans de noodzakelijke voorbereidingen, wordt de studio ingrijpend vernieuwd en zijn nieuwe programmaformats ontwikkeld. Intussen staat Uithoorn.info open voor samenwerking met andere partijen die de onafhankelijke lokale journalistiek een warm hart toedragen.

Nog dit jaar willen wij een volledig programma realiseren dat de bewoners het allerlaatste nieuws brengt, in en rondom Uithoorn. Hiermee willen wij een vaste programmering aanbieden waar onze lezers en kijkers van op aan kunnen.

Programmaleiding

Jordy de Breet

Bestuur

Jordy de Breet (Voorzitter)
Howard Hui (Secretaris)

Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO)

(voorzitter/onderwijs en educatie)
(werkgevers)
(cultuur/kunst)
(religie en geestelijke grondslag)
(sport en recreatie)