13 oktober Food la Route Uithoorn(video)
augustus 30, 2022
Sinterklaasfilm Uithoorn
november 10, 2022

De 68ste editie van de Kwakelse optocht(video)

Sinds 1845 verandert het Uithoornse De Kwakel eens per jaar tijdens de Kwakelse kermis in een gekkenhuis. Dorpsbewoners rijden dan in tientallen zelfgebouwde praalwagens in optocht door het dorp.

Het feest hoort daar volgens Kwakelaars thuis vanwege de lange traditie die generatie na generatie in leven wordt gehouden. Heel de Kwakel verzamelt zich langs de route van de optocht. Vanaf 7.00 uur knalt de muziek uit de speakers en wordt er een hoop bier gedronken. De optocht eindigt in het centrum, waar het feest wordt voortgezet en de prijs voor de mooiste kar wordt uitgereikt.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.