Woningbrand Uithoorn Romeflat(Video) 
augustus 21, 2022
13 oktober Food la Route Uithoorn(video)
augustus 30, 2022

Open dag houtgestookt oefenobject brandweer(Video)

De brandweer nodigt alle inwoners van de gemeente Uithoorn uit om op zaterdag 27 augustus langs te komen op de officiële opening van het houtgestookt oefenobject op het voormalig Cindu-terrein.


Afbeelding: Open dag Brandweer

Tijdens deze feestelijke dag zijn er activiteiten voor jong en oud. Het thema is logischerwijs, vuur! Wethouder Jan Hazen is aanwezig en verricht samen met brandweercommandant Thijs van Lieshout de opening van dit evenement. 

Zo kunt u tot 13.00 uur een kijkje nemen in het oefenobject. Na 13.30 is er de mogelijkheid zelf een bluspoging te doen en demonstraties bij te wonen. 

Voor de kinderen is er een springkussen en brandweer is met een aantal wagens aanwezig. De avonturiers kunnen ervaren hoe zo’n grote truck er vanbinnen uitziet. Dit alles onder muzikale begeleiding van een lokale live band

Programma:  

  • 11.00 – 13.00:  vrije toegang in oefenobject; 
  • 13.00 – 13.30: feestelijke opening; 
  • 13.30 – 15.00: demonstraties.

Locatie: Molenweg 30 (voormalig Cindu-terrein) 

Achtergrondinformatie oefenobject

Voor brandweermensen is het noodzakelijk om goed opgeleid en beoefend te zijn. Hiervoor heeft Brandweer Amsterdam-Amstelland een eigen oefencentrum aan de Sloterweg in Badhoevedorp (Schiphol). Daar kunnen zij in verschillende omgevingen oefenen met zogenaamde gasgestookte objecten. Nieuwe zienswijzen binnen Brandweer Nederland en voortschrijdend inzicht hebben geleerd dat ook een houtgestookte omgeving nodig is om onder zo realistisch mogelijke omstandigheden te oefenen.

Om die reden wordt er de komende jaren gewerkt aan een opwaardering van het huidige oefencentrum in Badhoevedorp. In de tussenliggende periode zal er door de brandweermensen uit deze regio gebruik worden gemaakt van een tijdelijk houtgestookt containerobject op het voormalig Cindu-terrein. Dit object bestaat uit een aantal zeecontainers die met elkaar in verbinding staan en waarin middels pallets vuurhaarden worden gecreëerd om een zo realistisch mogelijke brand te simuleren. 

bron: Gemeente Uithoorn

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.