Nieuw college gemeente Uithoorn geïnstalleerd
mei 31, 2022
Komt dat zien! Ontdek het Amstel Variété
juni 3, 2022

Kunstroute Zijdelveld

Uithoorn – zaterdag 11 & zondag 12 juni 2022

Een heel weekend kunst en gezelligheid op het Zijdelveld!

De bewoners van het Zijdelveld in Uithoorn organiseren ‘Kunstroute Zijdelveld’ nu voor de 8e keer. Het is een weekend voor alle leeftijden met kunst, optredens en kinderactiviteiten in 45 (voor)tuinen.

Er zijn schilders, beeldhouwers en fotografen, kunstenaars met sieraden, tassen en toegepaste kunst in metaal en steen. Maar je komt ook ambachtelijk gesmede messen en beschilderd servies tegen.

Dorpsdichter Peter Borghaerts organiseert workshops ‘gedichten schrijven’.

Kinderen kunnen bij CREA pottenbakken en schilderen. Onze Schmink-Koningin maakt de mooiste snoetjes, het poppentheater treed op en er is een niet te missen kunstzinnige kinderspeurtocht. 

Optredens zijn er op zaterdag en zondag van onder andere het Meezingkoor Uithoorn, Laat Maar (2021 in de finale van de popprijs van Amstelland), Clear Horizon, Drake 5, Voices & Friends en het Groovy duo Anja en JP.

Het evenement speelt zich af tussen de Watsonweg (Brandweer) en restaurant Black Pepper (Politiebureau).

Het is een leuke en inspirerende wandeling van 1 km en misschien loop je de straat wel uit met een kunstwerk of sieraad! Onderweg tref je de ijscoman en horecagelegenheden. Wil je een langere wandeling maken, dan kun je een rondje Zijdelmeer lopen (3 km). 

Hou er rekening mee, dat met uitzondering van bestemmingsverkeer, auto’s dat weekend geen toegang tot het Zijdelveld zullen hebben. 

Kunstroute Zijdelveld – Uithoorn

11 en 12 juni 2022 van 12.00 – 17.00 uur

Vrij entrée

email: kunstroutezijdelveld@gmail.com

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.