Overheid komt lage inkomens tegemoet bij energiekosten
mei 18, 2022
Ondernemer van de week: Duoplant
mei 20, 2022

Een ‘Groene Boost’ voor 100 gezinnen op Wereld Plantendag.

Stichting ANDERS Amstelland komt samen met bedrijven in actie voor kwetsbare gezinnen in een achterstandssituatie. Op woensdag 18 mei, Wereld Plantendag, kwamen zij samen met OZ Planten, AirSoPure en Parfum Flower Company in actie door 100 gezinnen uit de regio Amstelland te voorzien van een Groene Boost. Veel kwetsbaren ervaren een grote afwezigheid van groen in hun leven, voor hen is groen een luxe. En dat terwijl groen bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn. Middels een Groene Boost hebben 100 gezinnen nu een impuls ontvangen om hun woning te voorzien van luchtzuiverende planten en geurende bloemen.

ANDERS Amstelland koppelt ondernemers aan hulpvragen van kwetsbare plaatsgenoten. Een belangrijk onderdeel van het werk van ANDERS Amstelland heeft met groen te maken. Voor veel hulpvragers is het vaak lastig zelf zorg te dragen voor de groene omgeving. Zo heeft ANDERS bijvoorbeeld de tuin onderhoudsvrij gemaakt voor iemand met reuma. En een omgewaaide boom verwijderd voor een oude mevrouw die anders niet met haar scootmobiel op pad kon, waardoor ze snel zou vereenzamen. Voor hen is groen geen zegen, maar een zorg. En dat terwijl een groene omgeving juist zoveel kan brengen. Daarom startten ANDERS Amstelland in samenwerking met de Eleven Floawers Foundation het project Groene Boost. Eleven Floawers ondersteunt initiatieven die ervoor zorgen dat kwetsbare gezinnen er weer bij gaan horen, door hen te verbinden met de groene omgeving.

Groene Boost

Op Wereld Plantendag hebben 100 kwetsbare gezinnen uit Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn in een achterstandssituatie een Groene Boost uitgereikt gekregen. Dit gebeurde in samenwerking met Vluchtelingenwerk Uithoorn & Amstelveen en de Voedselbank Aalsmeer, die de gezinnen dit graag aan wilden bieden. OZ Planten, AirSoPure en Parfum Flower Company vinden het bijzonder om juist deze doelgroep iets moois in huis aan te bieden. Het transport van de pakketten naar de Voedselbank en Vluchtelingenwerk werd verzorgd door kwekerij Fa. G. Buis Gzn. Vrijwilligers zorgden vervolgens voor de overhandiging aan de gezinnen.  

De Groene Boost pakketten bestonden uit planten met een luchtzuiverende werking, deze zijn beschikbaar gesteld door OZ Planten en AirSoPure. De planten waren voorzien van een stijlvolle pot waardoor de gezinnen een kant en klaar pakket hebben gekregen.

Daarnaast bevatte het pakket een bos geurende rozen en een bos droogbloemen, beschikbaar gesteld door Parfum Flower Company. De ontvanger werd vervolgens uitgedaagd om de rozen door te geven aan iemand die zij een hart onder de riem wilden steken. Door deze Pay-It-Forward, het doorgeven van een goede daad aan een ander, bouwt ANDERS Amstelland aan een beweging van geven en maken we met elkaar de wereld iets mooier.

Partner van ANDERS

Enthousiast geworden over het werk van ANDERS? ANDERS Amstelland verbindt bedrijven uit de regio met hun eigen product, dienst of talent aan lokale noden van kwetsbare mensen, om zo hulpvragen op te lossen en een netwerk van geven te creëren. Zo komen kapperszaken in actie voor moeders van de voedselbank, helpen accountants iemand met een cruciale belastingaangifte en ga zo maar door. De hulpvragers doen op hun beurt weer iets terug binnen hun mogelijkheden. ANDERS Amstelland is continu op zoek naar betrokken ondernemers die partner willen worden en in actie willen komen voor de aller kwetsbaarste. Informatie over ANDERS Amstelland is te vinden op www.stichtinganders.nl/amstelland. 

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.