Uithoornse dorpsdichter halve finalist stadsdichtersgala
mei 17, 2022
Een ‘Groene Boost’ voor 100 gezinnen op Wereld Plantendag.
mei 19, 2022

Overheid komt lage inkomens tegemoet bij energiekosten

UITHOORN – Inwoners met een laag inkomen krijgen van het Rijk eenmalig een bedrag van €800 als tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. De gemeente zorgt ervoor dat de toeslag wordt overgemaakt aan de inwoners die daarvoor in aanmerking komen.

Inwoners met een bijstandsuitkering of een uitkering op basis van de Bbz, IOAW, IOAZ of AIO, kregen in de afgelopen weken de energietoeslag automatisch bijgeschreven op hun rekening. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de eenmalige energietoeslag zelf aanvragen. Het aanvraagformulier staat op de gemeentewebsite: uithoorn.nl/energietoeslag.

Vragen? Hulp nodig?

Als u hulp nodig heeft bij het invullen van het aanvraagformulier, kunt u terecht bij het Financieel Café van Uithoorn voor Elkaar. Bel 0297 303044, of mail naar info@uithoornvoorelkaar.nu om een afspraak te maken.

U kunt ook een afspraak maken met het Sociaal Loket van de gemeente: (0297) 513 111, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Of via een mail aan sociaal.loket@duoplus.nl.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.