Sportparken in Uithoorn en De Kwakel in de race voor Rookvrije Generatie Award  
mei 3, 2022
Grote opkomst dodenherdenking Uithoorn(video)
mei 4, 2022

Gemeenteraad unaniem akkoord met plan voor schansgebied

Het Schansgebied vormt samen met het dorpscentrum de historische kern van Uithoorn. De gemeente heeft voor dit gebied een nieuw plan gemaakt. Op 28 april heeft de gemeenteraad unaniem met de hoofdlijnen van dit plan ingestemd en een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Dat betekent dat het plan samen met bewoners verder uitgewerkt kan worden. 

Daarbij zijn de wensen en behoeften van bewoners en ondernemers belangrijk. In maart en april konden zij op verschillende manieren laten weten wat zij van de plannen vinden. Aan de hand van deze reacties wordt het plan waar mogelijk aangepast. Een nieuwe versie van het plan wordt weer met bewoners besproken. Dit zal waarschijnlijk voor de zomervakantie zijn. 

Het plan in het kort

In het nieuwe plan voor het Schansgebied wordt het historisch karakter van het gebied bewaard en versterkt met nieuwbouw. Kwaliteit gaat daarbij boven kwantiteit. Zo wordt het kerkfront van de Schanskerk behouden en gerestaureerd en blijven de voorste delen van de kerkmuur staan. Achter het front en deze muren komt nieuwbouw. Welke functie deze nieuwbouw precies krijgt, is nog niet besloten. Bij de kerk komt ruimte om te parkeren. Niet alleen het kerkfront wordt gerestaureerd, ook de pastorie wordt in ere hersteld en krijgt een woonfunctie. Om het historisch lint te herstellen, komt bovendien naast de pastorie een klein cluster van mooie woningen. Qua stijl zullen deze woningen bij de bestaande bebouwing in het Schansgebied passen. Een groen park met wandelpaden en drie parkeerclusters met groene hagen eromheen maken het plan compleet. Op de website www.uithoorndenktmee.nl vindt u onder het project Schansgebied een filmpje over de plannen. U kunt zich op deze website ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo mist u niets! 

Het groene plan voor het Schansgebied wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.