Gemeenteraad unaniem akkoord met plan voor schansgebied
mei 4, 2022
Bevrijdingsvuur in Uithoorn (Video)
mei 5, 2022

Grote opkomst dodenherdenking Uithoorn(video)

Grote opkomst dodenherdenking Uithoorn.

De stille tocht begon vanaf het Oranjepark en ging richting de Thamerkerk. De stille tocht wordt begeleid door slagwerk met omfloerste trom.

Dodenherdenking Stille Tocht

De route liept via de Emmalaan naar de Prins Bernhardlaan, Stationsstraat langs de herdenkingsplaquette van de slachtoffers die via het Spoorhuis naar interneringskampen gingen. Daarna liepen ze via het Piet de Kruijffviaduct door de Wilhelminakade op naar het Stiltemonument bij de Thamerkerk.

Bij het stiltemonument blaast een trompettist de Last Post en om 19.58 uur precies is het twee minuten stil. Om 20.00 uur volgt het Wilhelmus en geeft Burgemeester P. Heiliegers een toespraak. Daarna droeg de dorpsdichter Peter Borghaerts een speciaal gedicht voor.  Afsluitend vindt er een herdenkingsconcert plaats door het vriendenkoor in de Thamerkerk.

Foto: Jordy de Breet
uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.