Oekraïense vluchtelingen op bezoek bamboelabyrint(video)
april 30, 2022
Gemeenteraad unaniem akkoord met plan voor schansgebied
mei 4, 2022

Sportparken in Uithoorn en De Kwakel in de race voor Rookvrije Generatie Award  

Regio – Dit jaar wordt voor het eerst de Rookvrije Generatie Award in de regio Amsterdam-Amstelland uitgereikt. Met deze regionale award worden burgers en initiatieven die een bijdrage leveren aan rookvrije omgevingen in het zonnetje gezet door de GGD Amsterdam.

Ook de sportparken in Uithoorn en De Kwakel zijn in de race voor deze award en met dit initiatief hopen ze de prijs binnen te slepen. De initiatiefnemers vertrouwen dat veel inwoners van de gemeente Uithoorn gaan stemmen. 

Roken en sporten passen niet bij elkaar

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Op de sportparken in de gemeente Uithoorn werd langs de lijn of op de terrassen nog vaak gerookt. Ook als er door kinderen werd gesport. En zien roken, doet roken.

De gezamenlijke sportverenigingen in de gemeente Uithoorn hebben zich daarom verenigd in een initiatief om alle sportparken volledig rookvrij te maken. Veel sportparken waren al gedeeltelijk rookvrij, maar juist voor die laatste stappen bundelden ze de krachten. Een projectgroep met daarin vertegenwoordigers van de verenigingen AKU, Legmeervogels, Thamen en KDO zette per 1 oktober 2021 de volgende stap op weg naar een rookvrije generatie. 

Hulp met stoppen

Samen met de lokale huisartsen, Stichting EerstelijnsZorg Uithoorn en andere landelijke initiatieven werd ondersteuning geboden aan leden die wilden stoppen met roken. Zo hebben ongeveer 10 leden zich aangemeld bij een van de groepstrainingen “Stoppen met roken”  in Gezondheidscentrum De Waterlelie. Ook werd de Stoptober app vaak gedownload en gepromoot op alle sportparken. 

De sportverenigingen proberen zo de leden en bezoekers niet alleen bij het bezoek aan het park te laten stoppen met roken, maar te stimuleren hun levensstijl aan te passen. Wie helemaal stopt met roken, rookt immers ook niet op het sportpark.

Waarom een award?Iedereen kan een bijdrage leveren aan een rookvrije samenleving. Door het uitreiken van de Rookvrije Generatie Award Amsterdam-Amstelland worden gerealiseerde initiatieven in het zonnetje gezet en aangemoedigd om door te gaan. Op deze manier inspireren zij anderen om mee op weg te gaan naar het realiseren van een rookvrij Amsterdam- Amstelland. De projectgroep van dit prachtige initatief hoopt dat alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel zullen stemmen! Meer informatie en stemmen kan tot 15 mei op  awards.ro

Waarom een award?Iedereen kan een bijdrage leveren aan een rookvrije samenleving. Door het uitreiken van de Rookvrije Generatie Award Amsterdam-Amstelland worden gerealiseerde initiatieven in het zonnetje gezet en aangemoedigd om door te gaan. Op deze manier inspireren zij anderen om mee op weg te gaan naar het realiseren van een rookvrij Amsterdam- Amstelland. De projectgroep van dit prachtige initatief hoopt dat alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel zullen stemmen! Meer informatie en stemmen kan tot 15 mei op  awards.rookvrijegeneratie.nl/ggd-amsterdam

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.