dinnershow Sjiek: mam, waar zijn mijn rooie schoenen?
Dinnershow ‘Mam! Waar zijn mijn rooie schoentjes'(video)
april 22, 2022
Ambulance & Brandweer met spoed naar Gerberalaan, De Kwakel
april 25, 2022

Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Kaart verkeersveiligheid

UITHOORN – De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk. Door de autoluwe inrichting van deze wijk, hoe prettig ook voor de bewoners, zijn de basisscholen, het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal met de auto minder goed bereikbaar. Daar staat tegenover dat de locaties zónder auto heel goed bereikbaar zijn. Bijvoorbeeld op de fiets of lopend.

Kleurzones

In de afgelopen maanden stelden de gemeente, de politie en de directies van De Springschans en De Kajuit samen een plan op voor een veiligere verkeerssituatie rondom Eendracht. Het resultaat is een plattegrond met kleurzones; elke kleur geeft aan hoe kinderen in die zone het best naar school of dagverblijf gebracht kunnen worden: met de auto, met de fiets of te voet.

Lancering op 9 mei

Het plan wordt gelanceerd op maandag 9 mei, de eerste dag na de meivakantie. Bij de locaties aan Eendracht zullen spandoeken hangen met de slogan “Kom fietsend of met de benen en de verkeersdrukte is verdwenen! #verkeersveiligheid”.

De veiligheid van kinderen en volwassenen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Want veilig en gezond naar school of kinderopvang, dat wil toch iedereen? Door per zone het veiligste vervoermiddel te kiezen maken we samen de verkeerssituatie beter, aldus de organisatoren.

Meld onveilige verkeerssituaties

Wilt u als ouder of omwonende een onveilige verkeerssituatie melden, rond Eendracht of ergens anders in de gemeente? Gebruik de Makkelijk Melden app, te downloaden via uithoorn.nl/melding.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.