Brand in flat Zilverschoon
april 12, 2022
Schrijfster Finy Sheils (video)
april 15, 2022

Family Uithoorn nodigt vluchtelingen uit voor wat lekkers

Marvin Meeuwig, eigenaar van de Family in Uithoorn heeft vluchtelingen uit Oekraïne uitgenodigd om wat lekkers te komen eten bij de Family.

Marvin hoopt ook andere mensen en ondernemers te inspireren om iets te organiseren voor vluchtelingen. ‘In Uithoorn zijn drie locaties waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Ik sprak iemand die zich als vrijwilliger voor deze kinderen inzette en vertelde hem dat hij een keer met ze moest komen eten.’ aldus Marvin.

Dit heeft hij dus ook voor de vluchtelingen georganiseerd. ‘We hebben ze een frietje met een hamburger of andere snack geserveerd en daarna mochten ze in onze ijshoek zelf hun ijsje maken. We hebben de moeders ook uitgenodigd, omdat die allemaal hier zijn zonder hun partner.’ Ook is de dochter van Marvin langsgekomen om te helpen. Het is natuurlijk extra leuk als er een leeftijdsgenootje bij is.

Komend weekend is het Pasen en mag 1 van de groepen weer langskomen. ‘Ik verkleed me ieder jaar als paashaas om in de straat veertig kilo eieren uit te delen en te verstoppen. Dit jaar sluit een aantal Oekraïense kinderen aan.’ vertelde Marvin.

Natuurlijk heeft het initiatief ook andere mensen geïnspireerd. Er is zelfs al geld gedoneerd. Verder hoopt Marvin dat nog meer mensen geïnspireerd raken door zijn initiatief.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.