Amstelidee (video)
april 8, 2022
Brand in flat Zilverschoon
april 12, 2022

Dodenherdenking Uithoorn 2022

Dodenherdenking Uithoorn 2022.
Op 4 mei 2022 herdenken we de oorlogsslachtoffers.
We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. 
Het comité 4 mei Uithoorn en De Kwakel roepen op om de vlag om 18:00 uur half stok te hangen.

Dit jaar weer stille tocht vanuit het Oranjepark.
De afgelopen twee jaren was het niet mogelijk om een normale herdenking te organiseren maar dit jaar gaat de herdenking gelukkig door in zijn normale vorm. Op 4 mei om 19.30 uur verzamelen we in het Oranjepark en vertrekken om 19.45 uur in de richting van de Thamerkerk. De stille tocht wordt begeleid door slagwerk met omfloerste trom. U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aan te sluiten. 
Verder roepen we op één bloem mee te nemen.
Voorafgaand ontvangen alle deelnemers de vrijheidsfakkelpin* van het comité (*op=op).

De route Stille Tocht

De route loopt via de Emmalaan naar de Prins Bernhardlaan, Stationsstraat langs de herdenkingsplaquette van de slachtoffers die via het Spoorhuis naar interneringskampen gingen. 
Daar is een heel kort moment waar wordt stilgehouden. Daarna vervolgen we onze weg onder het Piet de Kruijffviaduct door de Wilhelminakade op naar het Stiltemonument bij de Thamerkerk. 
Uiteraard kunt u onderweg gewoon aansluiten.

Bij het stiltemonument blaast een trompettist de Last Post en om 20:58 precies is het twee minuten stil.
Om 20.00 uur volgt het Wilhelmus en heeft Burgemeester P. Heiliegers een toespraak. Daarna zal dorpsdichter Peter Borghaerts een speciaal gedicht voordragen.  Na het gedicht zal de krans worden geplaatst op het monument. Daarna kan iedereen de meegebrachte bloem plaatsen in de rood, wit blauwe bloemenband. Afsluitend vindt er een herdenkingsconcert plaats door het vriendenkoor in de Thamerkerk waar u van harte voor wordt uitgenodigd.

(De toegang is gratis!)

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.