Uithoorn.info vraagt om jouw mening!
maart 14, 2022
Nationale Opschoondag
maart 16, 2022

Eerste opvang Oekraïense vluchtelingen in Uithoorn

UITHOORN – De afgelopen weken hebben wij allemaal de schokkende beelden kunnen zien uit Oekraïne. Het is heftig nieuws dat een Europees land wordt aangevallen door Rusland. De gemeente Uithoorn steunt alle mensen die door oorlog worden geraakt en wenst hun zeer veel kracht en sterkte om deze zware tijd te doorstaan. Daarbij gaan onze gedachten uit naar alle vluchtelingen die in onze gemeente wonen en werken. Ook voor hen is het immers een zware en onzekere tijd. Tegelijkertijd zien en horen wij van mooie en betrokken initiatieven uit de samenleving. We vinden het heel fijn om te zien hoe betrokken onze inwoners zijn en ook in de gemeente Uithoorn zijn inmiddels vluchtelingen opgevangen.

Eerste opvanglocaties klaar

Veel inwoners van Oekraïne vluchten voor het oorlogsgeweld in hun land. Waarschijnlijk zoeken de meesten van hen een veilig onderkomen in de regio, maar er komen ook vluchtelingen naar Nederland. Vanuit de overheid is aan gemeenten gevraagd de komende weken locaties klaar te maken voor opvang van vluchtelingen. Dit wordt vanuit de Nederlandse veiligheidsregio’s centraal gecoördineerd.

De gemeente onderzoekt momenteel welke locaties op korte termijn kunnen worden ingezet voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De locaties die inmiddels gevonden zijn: Het Rechthuis, Amsterdam hotel Uithoorn, Hotel Lakeside en de locatie aan de Noorddammerweg 39. Naast opvanglocaties voor de korte termijn wordt ook gezocht naar locaties voor de langere termijn.

Meer weten? Meer doen?

De gemeente houdt haar inwoners zoveel mogelijk op de hoogte. Zodra er meer bekend is over andere locaties, wordt deze informatie geplaatst op www.uithoorn.nl/oekraine. Heeft u vragen, wilt u een initiatief aanmelden of heeft u hulp nodig? Neem contact op met de gemeente, via (0297) 513 111, of via mail: gemeente@uithoorn.nl.


Ook met een donatie aan Giro 555 draagt u bij aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp voor de vluchtelingen uit Oekraïne, bijvoorbeeld door het Rode Kruis. Meer informatie: www.giro555.nl.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.