Boom dreigt op woning te vallen
februari 20, 2022
Brand gesticht door verwarde man
februari 23, 2022

Man 24 aangehouden voor phishing & witwassen

Op 1 februari heeft de politie na maandenlang onderzoek een man aangehouden in Uithoorn. Hij werd verdacht van witwassen, overtreden van de wet en meerdere cybercrime delicten. Hij verstuurde grote hoeveelheden phishing e-mails en beheerde meerdere phishing websites. De man is uiteindelijk aangehouden in zijn eigen woning in Uithoorn en de woning is doorzocht. Er zijn onder andere veel mobile apparaten gevonden en die zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

In de woning werden horloges aangetroffen met een waarschijnlijke waarde van 65.000 euro en rond de 5.000 euro cash. Er zijn ook collectors items gevonden waaronder Louis Vuitton. Er us beslag gelegd op de spullen die in de woning gevonden zijn en er is ook beslag gelegd op de auto van de man. Ook heeft de verdachte man een kluis gehuurd waarin Pokémon kaarten zijn gevonden met een geschatte waarde van rond de 11.000 euro. De polite is nu bezig om deze goederen als crimineel vermogen aan te merken en vervolgens af te pakken. Bij veel criminelen draait het om het krijgen van geld in grote hoeveelheden. De politie wilt er dus voor zorgen dat er niet veel overblijft.

De raadkamer van de rechtbank heeft besloten om de voorlopige hechtenis van de verdachte op 14 februari nog te verlengen met 30 dagen.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.