Vlaggenmast omgebogen door storm
februari 17, 2022
Boom dreigt op woning te vallen
februari 20, 2022

Storm Eunice in Uithoorn

De storm heeft Uithoorn hard geraakt. Hij raast met hoge snelheden over de regio. Vanwege de storm waren veel scholen eerder dicht gegaan en sommige winkels en bedrijven hebben besloten om eerder hun deuren te sluiten. In Uithoorn lag een groot deel van het OV plat. Veel huizen zijn beschadigd en bomen zijn omgewaaid.

Een aantal bomen op de Achterberglaan liepen flinke schade op. Ook is er een boom omgevallen op de rotonde van de Wiegerbruinlaan en de Achterberglaan. Bij de Arthur van Schendellaan werd de brandweer opgeroepen vanwege loshangende takken, terwijl de brandweer de takken aan het verwijderen was, viel er een boom naast de brandweerwagen om, en verpletterde het bushokje. Ook in het Libelle bos zijn er bomen omgevallen. Op de N-196 is er een boom op de weg en het fietspad gevallen. Deze is door de brandweer en de gemeente klein gemaakt om het vervolgens veilig van de weg te kunnen verwijderen.

Langs de Wilhelminakade was goed te zien hoe hard het waaide vanwege het wilde water.

Op de Laan van Meerwijk zijn al een tijdje werkzaamheden bezig. Door deze werkzaamheden zijn er tijdelijke stoplichten geplaatst en staat het vol met borden. Door de storm is een groot aantal van deze borden en stoplichten omgewaaid en sommige zijn zelfs meters verder teruggevonden. Bij het Amstelplein zijn vele dakpannen van de daken gevlogen en bij woningen aan de Bieslook is de complete dakbedekking naar beneden gekomen samen met zonnepanelen.

Verder zijn er vooral veel schuttingen omgevallen en er zijn zelfs bakstenen losgekomen van huizen.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.