Budgetcoaches gezocht
februari 15, 2022
Dakbedekking verwijderd door de storm
februari 17, 2022

Nieuw puntensysteem voor sociale huurwoningen

Er zijn recentelijk voorbereidingen gestart voor een nieuwe verdeling voor sociale huurwoningen. Mensen met een dringende huisvestingsvraag komen beter aan bod. Er komt een nieuw puntensysteem en een digitaal loket en de website van WoningNet wordt aangepast. Deze nieuwe veranderingen gaan vanaf 2023 in.

Het nieuwe puntensysteem wordt een behoorlijke wijziging. Gemeenten zijn bezig met het bouwen van een nieuw digitaal loket voor aanvraag voor eventuele situatie punten. Ook worden er testpanels ingezet om te kijken of woningzoekende het nieuwe systeem wel begrijpen. Op basis hiervan wordt de website ingericht en er wordt een planning gemaakt.

Het nieuwe systeem werkt dus met punten. Wanneer je ingeschreven staat op WoningNet bouw je punten op, dit kan door middel van wachtpunten, zoekduur en speciale omstandigheden. De inschrijftijd blijft ook bestaan. Wanneer iemand actief bezig is met het zoeken van een woning ontvangen ze zoekpunten. Er zou natuurlijk ook sprake kunnen zijn van andere speciale omstandigheden. Wanneer iemand uit een relatie komt met kinderen en snel een woning nodig heeft, gezinnen met kinderen die bij iemand anders inwonen en ook jongeren met problematische situaties krijgen situatie punten.

Alle punten bij elkaar opgeteld zal gaan bepalen hoe snel iemand een woning krijgt.

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.