Herinrichting Connexxion terrein
februari 7, 2022
Politiebureau aan Koningin Maximalaan
februari 8, 2022

Bouw Uithoornlijn officieel gestart

De aanleg van de nieuwe tramlijn tussen Uithoorn en Amstelveen Westwijk is officieel gestart. Hiermee krijgt de regio Amsterdam een supersnelle verbinding van Amsterdam Zuid via Amstelveen Westwijk naar Uithoorn. De voorbereidende werkzaamheden zijn een jaar geleden al gestart. De eerste reizigerstrams moeten in de zomer van 2024 gaan rijden.

De Uithoornlijn is onderdeel van de Amsteltram, zoals de hele tramlijn tussen Uithoorn en Amsterdam Zuid heet. Als de Uithoornlijn straks klaar is, reist u binnen een half uur van Amsterdam Zuid naar Uithoorn. De Amsteltram krijgt lijnnummer 25.

Snel en betrouwbaar

De snelle verbinding is hoognodig. Steeds meer mensen in de regio Amsterdam gebruiken het openbaar vervoer. En we verwachten dat daar de komende jaren nog meer reizigers bij komen. Om de regio nu en in de toekomst goed bereikbaar te houden, ontwikkelen we het openbaar vervoersnetwerk. Een van die ontwikkelingen is de aanleg van de Amsteltram. De Amsteltram is betrouwbaarder en sneller dan de huidige buslijn.

Over de Uithoornlijn

De nieuwe tramlijn krijgt 3 haltes, alle 3 in Uithoorn: halte Aan de Zoom, halte Uithoorn Station en halte Uithoorn Centrum. In de spits gaat de tram 10 keer per uur in beide richtingen. Buiten de spits 6 keer per uur.

Aanleg

De bouwperiode van de Uithoornlijn is ongeveer 2 jaar. Daarna volgt nog een periode van testrijden. Daar trekken we ongeveer een jaar voor uit en dit overlapt deels met de laatste bouwfase. Als alles goed gaat, rijdt de Uithoornlijn vanaf zomer 2024 met reizigers.

Bron: www.amsterdam.nl

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.