Autobrand in Mijdrecht
januari 11, 2022
Winkels gaan open
januari 14, 2022

Oplichter actief in Mijdrecht

Een oplichter heeft geprobeerd geld af te troggelen van een Mijdrechts echtpaar. De man belde aan bij de mensen van 80 en 82 jaar en gaf aan dat hij bij de buren aan het werk was. In het dak zou een scheur zitten.

De ladelichter bood aan om zijn baas een offerte te laten maken, of gelijk een reparatie uit te voeren. Voor een bedrag van 2000 euro, direct betalen, zou hij spullen voor herstel ophalen. De bewoner vertrouwde het niet en belde één van haar kinderen. De man vertrok daarop en kwam niet meer terug. Hij bleek ook niet bij de buren aan het werk geweest te zijn. Familie van het echtpaar informeerde de politie en de media: “Er loopt dus iemand in Mijdrecht rond die dit zo aanpakt. Als we één iemand kunnen beschermen of scherper maken dan is dat al mooi.”

De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs. “De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur, bellen op of spreken u aan op straat” leggen agenten uit. “Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of vragen u of hun kind bij u naar het toilet mag. Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen.” Meer informatie staat op de website van de politie.

Bron: 0297.nl

uithoorn favicon
Om je de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stel je ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. Door dat je gebruik maakt van de site ga je akkoord met onze Privacy beleid.